NATUURLIJKE STEMPELS

 

Wij gaan zelf op zoek naar kleuren en vormen uit de natuur waar we mee kunnen stempelen. Dit doen we door bijvoorbeeld bladeren en bloemen uit te wrijven, erop te slaan of in te wikkelen. We gaan eerst oefenen en als we zeker weten wat we mooi vinden, een eigen katoenen tasje stempelen….

zonder troep!


IK MAAK HET LEKKER ZELF

Er zijn natuurlijk alle kleuren van de regenboog te koop als het gaat om verf. Vroeger werden die kleuren gemaakt van natuurlijke stoffen zoals aarde of kruiden. Maar tegenwoordig zit er in verf meestal plastic en andere rommel om de kleuren te maken die wij in de winkel kopen. Deze verf en pigmenten zijn een van de grootste vervuilers van de natuur.

“Niet de mensen maar de rivieren van China tonen de kleuren van het modeseizoen”

Laten we eens kijken of we zelf verf kunnen maken van spullen uit de keuken..


GROENE PENSELEN

De natuur zit vol met materiaal en inspiratie die je kunt gebruiken om de mooiste werken te maken. Verschillende vormen, texturen, kleuren en noem ze maar op…

Met deze les gaan we van natuurlijke materialen onze eigen penselen maken. We gaan kijken naar de eigenschappen van de verschillende materialen, we gaan verschillende dingen uitproberen en samenstellen om zo jouw eigen groene penseel te ontwerpen. Hier gaan we vervolgens een mooi kunstwerk van te maken.


APPEL, PEER, UI…..KUNST

Met groente en fruit kun je prachtige stempels maken. Ze hebben allemaal hun eigen schitterende motieven, vormen en patronen als je ze doormidden snijdt. Ook de bladeren van bijvoorbeeld een bloemkool of de stengels van een bos wortelen kunnen een mooie afdruk geven. Met deze les gaan we eens goed naar ons eten kijken want als een appel of een ui niet meer helemaal goed is, zou je daar nog best eens een prachtige stempel van kunnen maken. We gaan kijken, oefenen en als we zeker weten wat we mooi vinden…. een eigen katoenen tasje bedrukken om nieuwe boodschappen mee te doen!