IMG_20210211_172043674.jpg

Stap voor stap

met heel veel kleine stapjes tussendoor..

Wij, Timo en Pien, hebben een droom. Dromen belanden helaas vaak in de koelkast, of zelfs diepvries, omdat het leven en het gevoel van verantwoordelijkheden de overhand krijgen. Nu kan je door de opsommingen van onmogelijkheden en brommende beren op de weg wegzakken in een status van genoegen nemen of een stappenplan maken! Wij hebben gekozen voor dat laatste. Nu hebben ook wij soms moeite om die beren op slechte dagen, of bij een project dat niet zonder horten en stoten  verloopt, een clownspak aan te trekken. Maar met stapje voor stapje geloven wij erin dat het ons gaat lukken. 

Dingen bedenken, ontwerpen en creëren is wel een flinke rode draad in mijn leven geweest. Ik ben het meest in mijn hum als ik met naald en draad in de weer kan of verf aan mijn handen en soms zelfs in mijn haar heb zitten. Als kind heb ik vele uren doorgebracht in oude kleren met een kwast in mijn hand. Toen ik ouder werd leerde mijn moeder mij alle kneepjes van verschillende handwerken maar voornamelijk het werken met naald en draad. Later gelukkig ook de naaimachine die ik al jaren op de achtergrond hoorde tijdens het spelen als mijn moeder weer bezig was met een nieuwe creatie voor haarzelf of voor één van ons. Wat was ik vaak jaloers op de dingen die uit haar handen kwamen en wat wilde ik dat graag zelf allemaal kunnen. Niet gek dat ik uiteindelijk deze richting op gegaan ben. Maar dan nu de sprong in het diepe om hier ook mijn inkomsten uit te gaan halen zonder baas die mij daarvoor betaalt, een pensioen waar netjes voor gespaard wordt of ziek op de bank kunnen liggen zonder mij zorgen te hoeven maken.
 
Nu is deze stap niet volledig uit het niets. Timo bekende mij ongeveer op de vierde date dat hij ooit wel een B&B of "zoiets" zou willen beginnen. Een klassieke Ik Vertrek zeg maar. Ik bekende dat ik ook altijd wel zoiets in mijn achterhoofd had maar ja...wie niet?
 
Wij kwamen er al snel achter dat we een perfecte match waren met dezelfde dromen en wensen die in een korte tijd vorm kregen en het doel werden. Een plek met zelfgebouwde ecologische vakantiehuisjes voor de verhuur met daarnaast een aanbod voor workshops en een webshop.
Om dit te realiseren hebben we een 5, misschien 6 of 7, jarenplan bedacht. We treffen een prachtig groot perceel middenin een boomgaard niet ver van de stad Nijmegen. De bungalow die erop staat valt nog net niet van ellende uit elkaar maar we zien de potentie en we maken, met lichte paniek maar met veel humor, de grote sprong om het te kopen. We knappen de boel op om het een beetje bewoonbaar te maken met de plannen om een mooie tuin aan te leggen, een nieuwe schuur te bouwen, daar onze werkruimtes te realiseren (de bungalow is nogal aan de kleine kant) en het perceel bouwklaar te maken voor een volgende die er wellicht een prachtig huis op gaat bouwen. In de tussentijd wonen we prachtig en vrij, kunnen we uitproberen of wij elkaar niet in de haren vliegen bij het klussen, een gezin beginnen met onze familie nog dicht in de buurt, relatief goedkoop wonen zodat er goed gespaard kan worden en zo nog een lijstje.
  
Als ik het zo schrijf raak ik gelukkig niet in paniek maar kan ik er nog steeds om lachen. Ondertussen wonen we hier nu bijna 2 jaar, hebben we 9 enorme coniferen een kopje kleiner gemaakt, een nieuwe beschoeiing geplaatst, een prachtige pergola gebouwd (die nu fungeert als tijdelijke schuur), 2 oude schuren neergehaald, een prachtige tuin aangelegd, wordt er over een maand begonnen met het bouwen van de nieuwe schuur en zijn de eerste gesprekken met de architect achter de rug. Ondertussen hebben we ook nog een prachtige dochter gekregen. Gelukkig had ik weinig last en kon ik met kwast of verhuisdoos nog aardig in de weer.
 
De plannen lopen dus, de projectjes worden gerealiseerd (soms wat trager of omslachtiger met een kleine die om je heen kruipt) en de dromen en wensen krijgen met de maand meer en meer vorm. Een mooi moment om nu de stoute schoenen vast aan te trekken, niet mijzelf suf te gaan solliciteren maar vast de sprong te maken voor het opzetten van workshops en een webshop!

ONS VERHAAL

NIET TJA WAT ALS.... MAAR JA WANNEER!