WASVOORSCHRIFTEN/
WERKWIJZE

Hoe Wat Waarvan Dan?

wasvoorsch._edited.jpg
IMG_20210421_112714787_edited.jpg

Stappen

Wij wassen en weken eerst alles in een koudbeits zodat de pigmenten beter hechten.

Dan wikkelen, knopen of vouwen.

Alles wordt daarna goed gewassen zodat de grootste krimp en overtollig pigment eruit is (daar zit je niet op te wachten in de drukte van de was), en dan ons prachtige label.

IMG_20200317_091900023.jpg
pigmentvlek3.jpg

Symbolen

In al onze producten zijn, door ons zelf ontworpen, waslabels gestikt. Hierop staan alle instructies die nodig zijn om jouw aankoop mooi te houden!

Uniek

We zijn ook met onze ontwerpen soms net zo impulsief als de rest van onze projecten. Wij werken in oplage zo groot als onze spanningsboog. Dat maakt alles wat wij maken een kunstwerk!

Duurzaam

Wij verven met zoveel mogelijk natuurlijke pigmenten en besparen zo veel chemicaliën! 

Vlek

Alles is met de hand gemaakt of vermaakt. Dit betekent dat er wel eens ergens een extra vlek of stiksel te vinden is. Omarm dit, dit maakt ons product zo bijzonder!

Bank

Naast de zoektocht voor de meest duurzame manier van verven, inkopen, verwerking en verpakking.. gaan we natuurlijk ook voor de meest verantwoorde bank. Triodos!

What you see..

Stevig, duurzaam, origineel en net zoals jij gewoon uniek. Alles gaat door onze handen en heeft een wasbeurt gehad. Krimp en kleurverlies is na aankoop  dus nihil!

Water

Omdat wij alles zelf bewerken, besparen we veel water (in de industrie gebruiken ze wel tot 50 L per kledingstuk)! 

Verzenden

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van gerecycled, of makkelijk te recyclen materialen om onze mooie producten naar jou toe te zenden!

WIJ HOREN VIES TE WORDEN

Als je net als wij een druk gezin hebt, zit je toch niet te wachten op een romper die alleen koud gewassen mag worden, een shirt dat liggend moet drogen of een doek die op de handwas moet? Alles moet lekker snel en goed schoon kunnen worden. Ook van die gele borstvoedingspoep...

wassymbole.jpg
Knipsel_edited_edited.png

verantwoord

Wij werken o.a. samen met Continental Clothing Benelux. Hier kopen wij bijna al onze kleding in waar wij vervolgens onze creativiteit over uitspatten..
Continental geeft het juiste voorbeeld (en is hopelijk trendsetter) als het gaat om ethische zaken en milieuomstandigheden in één van ’s werelds meest vervuilende industrieën. Continental wil aantonen dat duurzaamheid concurrentievoordelen oplevert en heel goed gecombineerd kan worden met ondernemen. Onze visie is een geheel duurzame kledingindustrie met een lage CO2-uitstoot gebaseerd op duurzame productiemethoden en een sociaal verantwoorde productieketen.